מקומה של התקווה
01.07.2015
שת"פ של יספר"א יחד עם ביה"ס הארצי לשילוב,שיקום והחלמה בבריאות הנפש
סיקור הכנס מתוך עלון יספר"א
ד"ר נעמי הדס לידור
מנהלת בית הספר הארצי לשיקום שילוב והחלמה בקריה האקדמית אונו
יום עיון שהתקיים ב -1 ביולי 2015. ניתן במלואו ע"י גב' דורית רדליך-עמירב, מרפאה בעיסוק ודוקטורנטית בנושא התקווה בקנדה.יום העיון התקיים בחסות מסלול תת ההתמחות בשיקום בבריאות הנפש במסלול לימודי התואר השני בחוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב ונעשה בחסות קרן טאובר ובשיתוף עם יספר"א האגודה הישראלית לשיקום פסיכיאטרי ובית הספר הארצי לשיקום, שילוב והחלמה.
ביום העיון השתתפו למעלה מ 260 אנשים: צרכנים, משפחות ואנשי מקצוע ממקצועות הטיפול והשיקום השונים. היום לווה בהרצאות פרונטליות, בצפייה בסרטים, בביצוע תרגילים ובדיונים.
התקווה היא אחת מיסודות החוויה האנושית של האדם. התקווה היא גם תהליך וגם תוצר ולמרות שמשתמשים בה בהווה היא מכוונת לעתיד וגם לעבר. במהלך השנים נבנו תיאוריות ומודלים של תקווה אשר מתוארים בתיאוריות חד- ממדיות הרואות את התקווה בממד אחד (למשל קוגניטיבי) ותיאוריות רב ממדיות (למשל רגש, התנהגות, זמן והקשר ועוד).
יום העיון עסק בתקווה כמרכיב מרכזי ומשמעותי בתהליך ההחלמה בבריאות הנפש. במחקרים רבים נמצא שהתקווה נמצאת בבסיס האמונה שהחלמה הינה אפשרית. אנשים שהייתה להם יותר תקווה היה להם יותר אומץ להיכנס למסע החלמה וגם הייתה להם יותר אנרגיה להמשיך את המסע.
יום העיון איפשר למשתתפים לזהות ולהתחבר לתקווה בתוכם, להבחין בין אי תקווה ותקווה, וכן היקנה כלים כיצד ליישם ולשלב את עקרונות התקווה בחיי היום יום ובפרקטיקה. לדוגמה, תקווה היא מאוד אינדיבידואלית, לכן חשוב לאדם ללמוד מה מעלה את התקווה שלו מה מוריד אותה.
דורית שעובדת שנים רבות בתפקידים שונים בתחום השיקום בבריאות הנפש, מבית החולים, לניהול בהוסטל ולניהול פרויקט קשת בקהילה, התקבלה בשמחה רבה, בהתרגשות ובעניין רב ע"י באי יום העיון.